Jaarfeesten;
Losse lezingen en een workshop, kun je per jaarfeest deelnemen!

 

In deze tijden gaan we vaak aan de jaarfeesten voorbij. Eigenlijk is het niet echt duidelijk waarom het feest wordt gevierd. Dus we doen mee met de menigte en eigenlijk voelt dat ook niet goed. Of we bannen het feest zelfs uit.
Ieder feest heeft een reden dat het gevierd wordt. Zowel vanuit de geschiedenis om een ritme in het jaar te hebben. Maar ook voor de toekomst als we bewust naar een eigen ritme zoeken.

Vanuit de bewustwording neem ik je graag mee in het ritme van de jaarfeesten. Tijdens deze losse lezingen / workshop geef ik achtergrond vanuit het gedachtegoed van Rudolf Steiner over het specifieke jaarfeest. Wat is het doel van dit feest? Hoe kan ik zelf uiting geven aan dit feest? Hoe past het feest in deze tijd en welk bewustzijn mogen we hierbij aanspreken? Welke ontwikkeling heeft de gehele mensheid? Hoe passen we dat anno 2020 toe?

Iedere lezing neem ik je interactief mee en geef ik naast uitleg over het feest ook een invulling voor de seizoenstafel, een bijbehorende sprookje of gedicht. Zodat je zelf aan het ritme een uiting kan geven.

Indeling lezingen / workshop:

Michaël

De eerste lezing is op maandag avond 28 september. De vooravond van het Micaëlsfeest dat op dinsdag 29 september wordt gevierd. Een feest voor de toekomst maar heel belangrijk in deze tijd om te ervaren wat de Aartsengel Michaël doet en hoe je hem kunt ondersteunen. We bespreken waar hij vandaan komt en wat zijn weg in het NU en in de toekomst is.

Sint Maarten

Deze lezing vindt plaats op maandag 26 oktober. Sint Maarten vieren we op 11 november. We gaan in op deze heilige en wat zijn leven zo bijzonder heeft gemaakt. Hoe kun jij zelf de helft van jouw mantel schenken? Of hoe kun je zorgen dat je de helft ook juist bij je houdt?

Sint Nicolaas


Op maandag 26 oktober, als de Sint net in het land is, komen we bij elkaar om dit feest te bespreken. In deze tijd, waarin de discussie op alle fronten aanwezig is, geef ik uitleg aan de bedoeling van dit feest vanuit de geesteswetenschap. Heeft niet ieder mens een stukje duisternis in zichzelf? Mag dat stuk zichtbaar worden en in het Licht komen? Kunnen we met humor elkaar wijzen op onze duistere stukken? Dit feest is zo vol vuur en enthousiasme en mag niet ontbreken in de weg naar Kerst! Persoonlijk mijn meest favoriete feest ……

Advent krans maken

Zaterdag 28 november hebben we een ochtend om onze eigen advent krans te maken. Voordat we starten geef ik aan waar de 4 advent weken voor staan en hoe je daar zelf invulling aan kunt geven. Daarna gaan we aan de slag met de adventkrans. Je maakt een eigen krans van allerlei groensoorten, een lint in de blauwe omhullende kleur van het Kerstfeest en je krijgt 4 kaars stekers. Dit is echt een actieve workshop, waar je met een mooi resultaat naar huis gaat, zowel iets tastbaars als iets geestelijks.

Kerst  

26 oktober maandagavond, een ruime week voor het kerstfeest geef ik een lezing over de 2 Jezuskinderen en hoe deze zich verhouden tot Christus. De heilige nachten die volgen op Kerst en hoe je daar bewust mee kunt omgaan, met als afsluiter de doop in de Jordaan op 6 januari. Deze lezing is een feest voor je oren. Je ervaart hier de warmte, het vertrouwen, de liefde en de onbaatzuchtigheid die onze mensheid omhult en helpt.
Voor veel mensen is in deze tijd het woord over Jezus, Christus en het goddelijk lastig om los te zien van de kerk. Tijdens deze lezing wordt duidelijk hoe je deze woorden anders kunt zien en vooral hoe je zelf het gevoel een woord kunt geven. Gevoel is van levensbelang. Deze lezing draagt daar enorm aan bij om dat te ontwikkelen en bewust van te worden. 

Investering per lezing / workshop € 25,- inclusief koffie, thee, versnapering en achtergrond informatie.

Dit jaar worden alle workshops gegeven bij de Vlinderboom, bewuste kinderopvang.
Roemer Visscherlaan 7, Roosendaal

Mochten er vragen zijn, neem contact met mij op.

Michaël viering 2020

Maandag avond 28 september

Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Roemer Visscherlaan 7, Roosendaal

Lezing

Sint Maarten 
Sint Nicolaas
Kerst

VOL

Maandag 26 oktober

Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Roemer Visscherlaan 7, Roosendaal

Aanmeldformulier lezingen / workshop

Aanmelding voor

Privacyverklaring

Bekijk hier de privacyverklaring van Kracht in Gezondheid