Informatie cursus Biografie

In 2023 zal deze cursus weer gestart worden. Mocht je interesse hebben, vul gerust het onderstaande formulier in. Ik hou je dan op de hoogte!

Biografie cursus


Inhoud:

Gedurende 6 bijeenkomsten krijg je antwoorden op vragen die bij jou innerlijk wellicht al een tijdje borrelen. Vragen zoals:
– De zoektocht naar antwoorden over jezelf?
– Over de keuzes die je maakt (of niet durft te maken)?
– Over de ontmoetingen die je hebt met verschillende mensen?
– Of de worsteling die je ervaart in de contacten met (bepaalde) mensen?
– En de “rode draad” in jouw leven?

Herken je deze vragen? Dan is deze cursus perfect voor jou!
Deze cursus biedt een weg om meer over jezelf te leren, te herkennen en ontdekken. Het geeft inzicht in jouw leven en jouw handelen, zodat je in de toekomst dat kunt herkennen en makkelijker kunt toepassen of accepteren.
Je ontdekt de rode draad in jouw levensloop en maak kennis met de wetmatigheden en ritmes in een mensenleven. Herkenning van ritme en verschillende fases in je leven, geeft rust, ruimte en acceptatie.

Werkwijze:
Vanuit centrale opdrachten gaan we steeds verder de verdieping in, eindigend met een individuele opdracht.
Iedere bijeenkomst krijg je een gerichte opdracht mee naar huis, je hebt vervolgens 2 weken de tijd om deze opdracht uit te werken. In deze weken ben je vooral aan het mijmeren over de opdracht alvorens je dit op papier zet. Bij elkaar opgeteld ben je per 2 weken ongeveer 2-3 uur hiermee bezig.
Tijdens de bijeenkomsten worden de opdrachten voorafgegaan door een stuk theorie, waardoor je het inzicht beter kunt toepassen. De theorie die wordt aangeboden, is vanuit de visie van Rudolf Steiner. In deze tijd aangevuld met de kennis die via de boekenreeks van Anastasia wordt doorgegeven. Door deze kennis, herken je ritmes en wetmatigheden. Hierdoor ontstaan er antwoorden op gebeurtenissen en ontmoetingen.
Omdat we in groepsverband werken, ontdek je dat toeval niet bestaat en je krijgt zicht in jouw eigen handelen en ervaringen, vaak ook door de vergelijkbare ervaringen van jouw groepsgenoten.
Vele vragen worden beantwoord, soms bedoeld en soms onverwacht.
Het proces is prachtig om te zien door de begeleiding. Die helpt je sturen en richting geven.
Je sluit de cursus af met een persoonlijke opdracht, die vaak een diepe impact heeft.

Locatie:

Kosten:
€ 195,-
Deze investering in jezelf is voor 6 bijeenkomsten, koffie, thee en versnapering, theorie van het mensbeeld, ritmes en wetmatigheden gestoeld op het gedachtegoed van Rudolf Steiner. Persoonlijke opdracht en afsluiting met hapje en drankje.

Aantal deelnemers:
Minimaal 6, maximaal 8.
Verdeeld in 2 groepen. Iedere groep wordt gedurende de cursus door dezelfde persoon begeleidt.
Binnen deze groep is er altijd een afspraak tot geborgenheid, veiligheid en vertrouwen. “Heilige grond”.
Je bepaald zelf de informatie die je wel of niet wilt delen binnen je groep. Soms wil je pas op een later, voor jou veiliger moment, delen.

Cursusleiding:
Katja Schoot Uiterkamp begeleidt dit proces. Inmiddels al jaren bedreven in het geven van de cursus en ontwikkelt zich steeds verder in het gedachtegoed van Rudolf Steiner.

Mochten er vragen zijn, neem gerust contact met mij op.


Reacties van vorige deelnemers:

“Hoe vaak leg je je eigen lat wel niet te hoog? Middels het doorlopen van de levensritmes kwam ik tot een verdieping en inzicht, die zeer rijk is… het is echt een weg naar binnen!”

“Een paar jaar later leeft de kennis nog steeds bij mij. Vooral de bewustwording van de ritmes en dit steeds weer herkennen in mijn leven. Weten dat de dingen die spelen in je leven en die je meemaakt ‘horen’ bij een bepaalde fase geeft mij heel veel rust en vertrouwen. Ik sta ook vaak stil bij het 7 jaars ritme van mezelf en mijn naaste familieleden en dat geeft een hele mooie bewustwording en ervaringen.”

“Een ontdekkingsreis, waar vele lichtpunten in gevonden werden en ogen geopend. De welbekende “Aha erlebnis”.
Hierdoor werd ik milder naar bepaalde gebeurtenissen en ontmoetingen in mijn leven. Het geeft inzicht, acceptatie en rust”

“Verdieping in mijzelf. De tussenliggende tijd van bijeenkomst naar bijeenkomst had ik zeker nodig om de opdrachten uit te werken. Dit vond ik altijd boeiend, leerzaam en leuk.”


Ontstaan van de biografie cursus:

In 2009 heb ik voor de eerste maal een biografie cursus ondergaan, als start bij mijn opleiding voor Klassiek Homeopaat. Tijdens de Homeopathische consulten gebruik ik de biografie voor het vinden van het juiste middel. Alle gebeurtenissen in je leven vormen je naar wie je bent op dit moment. Zowel de positieve als de negatieve. Vanuit deze consulten wilde men zelf bewust worden van hun eigen biografie. Vragen over waarom je bepaalde mensen ontmoet, of bepaalde gebeurtenissen meemaakt en wat daarin de rode draad is, ontstonden. Vanuit deze vragen is de behoefte gekomen om een verdieping aan te bieden en vanuit daar is deze biografie cursus opgezet.
7 jaar later heb ik in 2016 samen met een collega deze cursus in een eigentijds jasje gegoten. Door zelf nogmaals de opdrachten te doorlopen en uit te voeren, hebben we de cursus geschreven.
We zijn de afgelopen jaren gegroeid en iedere nieuwe cursus vraagt weer verdieping van onszelf. We zijn nooit uitgeleerd!
Nu vraagt de cursus weer om een nieuwe invulling. Die zal in 2023 staan. Weer 7 jaar verder, met andere collega’s.

Aanmeldformulier cursus Biografie

Aanmelding voor

Privacyverklaring

Bekijk hier de privacyverklaring van Kracht in Gezondheid