Informatie cursus Biografie

28 augustus 2024 start de nieuwe cursus op woensdag avond. Samen en toch individueel de verdieping in gaan en jezelf helemaal leren kennen. Schrijf je nu in!

Biografie cursus

Deze cursus is een dankbaar middel om jezelf te leren kennen. Tijdens deze cursus blik je terug op je eigen leven. Op dat wat je is overkomen, de keuzes die je gemaakt hebt en de mensen die je hebt ontmoet. Alle gebeurtenissen hebben een doel, een functie en een meerwaarde in jouw persoonlijke ontwikkeling. Door deze terugblik ontstaat er rust, inzicht en ruimte in jouw levensloop.
De cursus wordt gegeven in groepsverband, dit is een bewuste keuze van ons. Je ervaart herkenning,  hulp en ondersteuning bij elkaar en met elkaar. Het vertrouwen dat we soms (gedeeltelijk) kwijt zijn, kan hierdoor worden hersteld en de veiligheid in jezelf komt terug.
Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van je eigen bewustzijn, je krijgt handvattingen hoe het anders kan en mag, je ontdekt je eigen kracht, je ervaart rust in de chaos om je heen en vragen die al langer in je borrelen krijgen een antwoord.

Inhoudelijk:

7 bijeenkomsten met steeds 3 weken ertussen gaan we samen door jouw leven heen. Hierdoor heb je tijd en ruimte om de opdracht te laten bezinken en helder te krijgen, voordat we weer bij elkaar komen. We kijken van geboorte tot nu en doen dit aan de hand van thema’s. Deze thema’s worden iedere bijeenkomst ondersteund met theorie. Daarnaast laten we jullie ervaren hoe je gezamenlijk op hetzelfde trillingsniveau kunt communiceren. Dus naast het hoofd, is er ook ruimte voor hart en handen, zoals Rudolf Steiner dit in zijn gedachtegoed heeft neergezet.
Naast je eigen proces, kijk je ook mee naar het proces van de ander. Hierdoor ervaar je herkenning en verbinding. Uiteindelijk mag jij ook de ander een opdracht meegeven die helend is voor zijn of haar proces.
Hierdoor maakt deze cursus het mogelijk om naast je eigen proces en ontwikkeling ook je kracht te ervaren in de hulp die jij vanuit jouw eigen kracht kan bieden aan een ander. En dat is goud waard!

Wie zijn wij:

Wij (Daphne en Katja) begeleiden het proces.
Dit doen wij vanuit onze eigen kennis en kunde. De ervaring die wij hebben opgedaan in het geven van deze cursus, gecombineerd met onze eigen verdieping in de thema’s van deze tijd, maken dat wij met jullie naar het proces kunnen kijken en begeleiden. Dit doen we vanuit gelijkwaardigheid omdat jullie eigen kwaliteiten net zo veel onze kennis vergroten als andersom.

Locatie: Couperuslaan 8, Roosendaal

Kosten: €350,-  (Betalen in delen is mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.)
Hiervoor ontvang je printwerk met de informatie die we delen per bijeenkomst, thee en een biologische chocolade (Dé hart opener!).
Naast de contacturen tijdens de bijeenkomst, bespreken wij als coaches onderling ook jouw proces bij het inleveren van iedere opdracht, hierdoor is het mogelijk de begeleiding optimaal te maken en te zorgen dat jouw proces zo vloeiend mogelijk loopt. Deze investering van onze kant is per bijeenkomst in ieder geval een uur extra.

Tijdsinvestering:
Deze cursus vraagt ook eigen tijd naast de contacturen.
Tussen de bijeenkomsten ga je aan de slag met de gegeven opdracht. Dit vraagt even een moment voor jezelf pakken om je leven langs te lopen. Dat verdeeld zich over de dagen tussen de bijeenkomsten.
We vragen voor de bijeenkomst om de gemaakte opdracht per mail in te leveren. Zo kunnen wij voorbespreken wat zich aandient en de bijeenkomsten constructief weggezetten, zodat we de tijd goed monitoren tijdens het samenzijn.
In uren is deze tijd niet weg te zetten, maar globaal kun je rekenen op ongeveer 5 uur zelfstudie tussen de bijeenkosmten door.
Je volgt de cursus voor jezelf. De tijd die je erin steekt, bepaalt hoe diep jij gaat in het helen van jouw eigen blinde vlekken.

Aantal deelnemers: minimaal 3, maximaal 6

Mochten er vragen zijn, neem gerust contact met mij op.

Ontstaan van de biografie cursus:
In 2009 heb ik (Katja) voor de eerste maal een biografie cursus zelf ondergaan, als start bij mijn opleiding voor Klassiek Homeopaat. Tijdens de homeopathische consulten gebruik ik de biografie voor het vinden van het juiste middel. Alle gebeurtenissen in je leven vormen je naar wie je bent op dit moment. Zowel de positieve als de negatieve. Vanuit deze consulten wilde men zelf bewust worden van hun eigen biografie. Vragen over waarom je bepaalde mensen ontmoet, of bepaalde gebeurtenissen meemaakt en wat daarin de rode draad is, ontstonden. Vanuit deze vragen is de behoefte gekomen om een verdieping aan te bieden en vanuit daar is deze biografie cursus opgezet en 7 jaar later in 2016 van start gegaan. Mijn collega waarmee ik samenwerkte wilde andere wegen bewandelen, waardoor ik op zoek ging naar een nieuwe collega. Iemand die vanuit de kennis van Rudolf Steiner werkt. Zo hebben Daphne en ik de opzet bekeken, er onze eigen handtekening op gezet en vooral de deelnemers nog meer regie gegeven, zodat de uitkomst krachtiger werd dan ooit. En zo is wederom 7 jaar later in 2023 de cursus opnieuw van start gegaan, met in mijn beleving, de beste versie tot nu toe!


Reacties van vorige deelnemers:

“Hoe vaak leg je je eigen lat wel niet te hoog? Middels het doorlopen van de levensritmes kwam ik tot een verdieping en inzicht, die zeer rijk is… het is echt een weg naar binnen!”

“Een paar jaar later leeft de kennis nog steeds bij mij. Vooral de bewustwording van de ritmes en dit steeds weer herkennen in mijn leven. Weten dat de dingen die spelen in je leven en die je meemaakt ‘horen’ bij een bepaalde fase geeft mij heel veel rust en vertrouwen. Ik sta ook vaak stil bij het 7 jaars ritme van mezelf en mijn naaste familieleden en dat geeft een hele mooie bewustwording en ervaringen.”

“Een ontdekkingsreis, waar vele lichtpunten in gevonden werden en ogen geopend. De welbekende “Aha erlebnis”.
Hierdoor werd ik milder naar bepaalde gebeurtenissen en ontmoetingen in mijn leven. Het geeft inzicht, acceptatie en rust”

“Verdieping in mijzelf. De tussenliggende tijd van bijeenkomst naar bijeenkomst had ik zeker nodig om de opdrachten uit te werken. Dit vond ik altijd boeiend, leerzaam en leuk.”

“Ik heb de cursus biografie bij Katja en Daphne mogen volgen. Het was een verrijking om samen de weg naar binnen af te leggen en te mogen aanschouwen wat voor mooie elementen er vanuit binnen plaatsvinden. Maar ook het ontdekken waar je aandachtspunten liggen of beter gezegd het een plekje geven van iets op je reis die je aan het maken bent.
De biografie cursus laat je ritmes inzien en verteld ook een hoop informatie over Rudolf Steiner. Zeker een aanrader als je jezelf beter wilt leren kennen en hoe de mensheid in elkaar steekt.” 

Woensdag avond 2024

28 augustus
18 september
9 oktober

30 oktober
20 november

11 december
8 januari 2025

Aanvang: 19.30 uur
Afronding: 22.00 uur

Locatie: Couperuslaan 8, Roosendaal

Maandag avond 2025

13 januari
3 februari
24 februari

17 maart

7 april

12 mei
2 juni

Aanvang: 19.30 uur
Afronding: 22.00 uur

Locatie: Couperuslaan 8, Roosendaal

Aanmeldformulier cursus Biografie

Aanmelding voor

Privacyverklaring

Bekijk hier de privacyverklaring van Kracht in Gezondheid