Informatie cursus Biografie

In januari 2023 gaat de cursus weer van start. Samen en toch individueel de verdieping in gaan en jezelf helemaal leren kennen.

Biografie cursus

De afgelopen 2 jaar (2020-2022) is er chaos in de wereld zichtbaar geworden. Dit heeft bij velen gezorgd voor een versnelling van bewustzijn, maar ook voor velen een zoektocht naar hoe kan en mag het anders. Inmiddels hebben we onszelf (of een stuk van onszelf) teruggevonden en mogen we vanuit onze eigen kracht weer structuur en rust voelen in de chaos van de tijd waar we in leven. De cursus biografie is daar een dankbaar middel voor. Tijdens deze cursus blik je terug op je eigen leven. Op dat wat je is overkomen, op de keuzes die je gemaakt hebt en de mensen die je hebt ontmoet. Alle gebeurtenissen hebben een doel, een functie en een meerwaarde in jouw persoonlijke ontwikkeling.
Door deze terugblik ontstaat er rust, inzicht en ruimte.
De cursus is in groepsverband, waardoor je hulp en ondersteuning ervaart bij elkaar en met elkaar. Het vertrouwen dat we soms (gedeeltelijk) kwijt zijn, wordt hersteld en de veiligheid in jezelf komt terug.

De cursus:

Gedurende 7 bijeenkomsten gaan we samen door jouw leven heen. We kijken van geboorte tot nu en doen dit aan de hand van thema’s. Deze thema’s worden iedere bijeenkomst ondersteund met theorie. Daarnaast laten we jullie ervaren hoe je gezamenlijk op hetzelfde trillingsniveau kunt communiceren. Dus naast het hoofd, is er ook ruimte voor hart en handen, zoals Rudolf Steiner zijn gedachtegoed heeft neergezet.
Naast je eigen proces, kijk je ook mee naar het proces van de ander. Hierdoor ervaar je herkenning en verbinding. Uiteindelijk mag jij ook de ander een opdracht meegeven die helend is voor zijn of haar proces.
Hierdoor maakt deze cursus het mogelijk om naast je eigen proces en ontwikkeling ook je kracht te ervaren in de hulp die jij vanuit jouw eigen kracht kan bieden voor een ander. En dat is goed waard!

Wie zijn wij:

Wij (Daphne en Katja) begeleiden het proces.
Dit doen wij vanuit onze eigen kennis en kunde. De ervaring die wij hebben opgedaan in het geven van deze cursus, gecombineerd met onze eigen verdieping in de thema’s van deze tijd, maken dat wij met jullie naar het proces kunnen kijken en begeleiden. Dit doen we vanuit gelijkwaardigheid omdat jullie eigen kwaliteiten net zo veel onze kennis vergroten als andersom.

Locatie: Couperuslaan 8, Roosendaal

Kosten: €280,-
Hiervoor ontvang je printwerk met de informatie die we delen per bijeenkomst, koffie / thee en een biologische versnapering.

Aantal deelnemers: 6

Mochten er vragen zijn, neem gerust contact met mij op.

Ontstaan van de biografie cursus:
In 2009 heb ik (Katja) voor de eerste maal een biografie cursus zelf ondergaan, als start bij mijn opleiding voor Klassiek Homeopaat. Tijdens de homeopathische consulten gebruik ik de biografie voor het vinden van het juiste middel. Alle gebeurtenissen in je leven vormen je naar wie je bent op dit moment. Zowel de positieve als de negatieve. Vanuit deze consulten wilde men zelf bewust worden van hun eigen biografie. Vragen over waarom je bepaalde mensen ontmoet, of bepaalde gebeurtenissen meemaakt en wat daarin de rode draad is, ontstonden. Vanuit deze vragen is de behoefte gekomen om een verdieping aan te bieden en vanuit daar is deze biografie cursus opgezet en 7 jaar later in 2016 van start gegaan.
2020-2022 heeft voor veel onrust gezorgd, waardoor de biografie cursus niet op zijn plaats was vanwege mijn eigen proces. Nu is er weer rust en ruimte, waardoor wederom 7 jaar later in 2023 de cursus opnieuw van start gaat.


Reacties van vorige deelnemers:

“Hoe vaak leg je je eigen lat wel niet te hoog? Middels het doorlopen van de levensritmes kwam ik tot een verdieping en inzicht, die zeer rijk is… het is echt een weg naar binnen!”

“Een paar jaar later leeft de kennis nog steeds bij mij. Vooral de bewustwording van de ritmes en dit steeds weer herkennen in mijn leven. Weten dat de dingen die spelen in je leven en die je meemaakt ‘horen’ bij een bepaalde fase geeft mij heel veel rust en vertrouwen. Ik sta ook vaak stil bij het 7 jaars ritme van mezelf en mijn naaste familieleden en dat geeft een hele mooie bewustwording en ervaringen.”

“Een ontdekkingsreis, waar vele lichtpunten in gevonden werden en ogen geopend. De welbekende “Aha erlebnis”.
Hierdoor werd ik milder naar bepaalde gebeurtenissen en ontmoetingen in mijn leven. Het geeft inzicht, acceptatie en rust”

“Verdieping in mijzelf. De tussenliggende tijd van bijeenkomst naar bijeenkomst had ik zeker nodig om de opdrachten uit te werken. Dit vond ik altijd boeiend, leerzaam en leuk.” 

Woensdag avond 2023

11 januari

25 januari

8 februari

1 maart

15 maart

29 maart

DINSDAG 18 april

Aanvang: 19.30 uur
Afronding: 22.00 uur

Aanmeldformulier cursus Biografie

Aanmelding voor

Privacyverklaring

Bekijk hier de privacyverklaring van Kracht in Gezondheid