Basis cursus Homeopathie en Gezondheid

Voorheen was de naam van deze cursus: Homeopathie inzetten bij EHBO.
Zelf een keuze maken en weten waarop je jouw keuze kan baseren. Hierbij is niet alleen kennis over ziektes en symptomen nodig, maar ook de betekenis achter de symptomen van de klachten.
NU OOK VOOR KINDEREN!

Homeopathie en Gezondheid (voor volwassenen)

Basiscursus
2016 was de eerste cursus “Homeopathie inzettten bij EHBO”. Nu 8 jaar later en vele cursusmomenten verder is de cursus nog steeds in verandering. Inmiddels is naast het stuk EHBO (de acute situaties) de informatie eromheen zo uitgebreid naar de algemene gezondheid, dat de cursus ook een nieuwe naam verdient. De basis blijft gelijk, maar de omhulling is zo veel meer dan EHBO!
Uiteraard heb je geen enkele voorkennis nodig om deel te nemen. Het blijkt voor iedere doelgroep een basis te zijn die direct is toe te passen in je eigen werkveld.

Tijdens de cursus krijg je met behulp van vele voorbeelden een duidelijk beeld hoe homeopathie werkt en waar je het allemaal voor kunt gebruiken. Na de cursus ben je zelf homeopaat voor alle acute situaties. Ideaal! Daarnaast bespreken we de genezende kracht van de mens en wijze waarop we in deze tijd vergeten kennis weer terug kunnen halen. Voorgaande cursisten geven aan dat de cursus zo veel meer is dan alleen de kennis over de homeopatische middelen. Dat is een geweldig compliment! Want de gedachte van homeopathie gaat vele malen verder dan alleen een middel uitzoeken. Jij als mens bent zo veel meer! Je mag dus homeopathie gebruiken om je eigen gezondheid op peil te krijgen. Daarnaast mag je ook Gezondheid als een losstaand feit zien. Hoe houd ik mezelf gezond en wat is daarvoor nodig? Tijdens de cursus gaan we voor de helft in op de specifieke symptomen en de homeoapthische middelen. Daarnaast gaan we in op gezondheid en hoe je dit kunt zien in de bredere zin van het woord, van voeding tot voelen, van hemel tot aarde. Alles komt aan bod, waardoor je na deze cursus met een zelfverzekerd gevoel kunt handelen in verschillende situaties.

Hierbij eerst een aantal algemene situaties waarbij homeopathie gebruikt kan worden:

Koorts
Kinderen die ineens 40 graden koorts hebben, kunnen met het juiste middel in 5 min opknappen en zakt de koorts.

Steken en beten
Een bijen of wespen steek, niets is zo vervelend! Kies het juiste middel en in 5 min is de pijn en zwelling weg.

Vallen en kneuzingen of een vinger tussen de deur
Ontzettend pijnlijk. Ook hiervoor geldt: direct een middel innemen en pijn en zwelling verdwijnen! Echt waar!

Examenvrees
Ook dit is makkelijk op te lossen met een middel. Direct concentratie, maar geen zenuwen. Heerlijk, toch?

Griep
Bij alle verschijnselen van griep; hoofdpijn, hoest, verkoudheid, oorontsteking, voorhoofdsholteontsteking is een perfect middel in de EHBO box. Geen antibiotica nodig!

Vaccinaties
Kies je voor later vaccineren, of gedeeltelijk of niet vaccineren, dan is het ook goed om deze EHBO box in huis te hebben, want bij kinderziektes kun je direct een middel inzetten om de klachten te verlichten waardoor het ziektebeeld soepel kan verlopen.

Verwerking van emotionele schokken
Het overkomt iedereen dat een dierbaar persoon wegvalt of er is een scheiding. In deze situatie heeft verdriet de overhand. Uniek voor deze cursus is het extra middel dat is toegevoegd voor deze acute onvoorbereide situatie.

Dieren
De dosering in deze box is ook te gebruiken bij de dieren. Je leert de middelbeelden herkennen en daarmee kun je alle dieren helpen.

Kortom: een doos vol middelen die niet mag ontbreken in je huishouden. Zowel voor volwassenen als kinderen als baby’s en niet te vergeten de dieren in en rondom het huis.

Inhoud van de cursus

In 5 dagdelen neem ik je mee in de werking van Klassieke Homeopathie en hoe je dit zelf kunt inzetten in geval van EHBO situaties. Hierbij krijg je zeker ook de basis informatie mee van Samuel Hahnemann zelf. Dit is de grondlegger van de homeopathie en zijn visie die al ruim 200 jaar wordt gebruikt, is in deze tijd nog meer van toepassing dan ooit! Dus uiteraard mag zijn visie niet ontbreken in deze basiscursus.
Je ontvangt het boek: “Homeopathische huis- en reisapotheek”, van Pieter Jorritsma en je leert dit boek te gebruiken. Daarnaast is er uiteraard de EHBO box met 37 middelen + 1 extra middel! (Uniek, wordt nergens anders zo verkocht). Iedere bijeenkomst krijg je een hand out waar de informatie van die dag wordt besproken evenals een uitwerking van de middelen. Waardoor je uiteindelijk een eigen boekwerk hebt met informatie.

Naast klassieke homeopathie komt ook het gedachtegoed van Rudolf Steiner aan bod. Zo gaan we dieper in op ziekte, trauma en gezondheid. In deze tijd mag het zelfgenezend vermogen van het lichaam extra benadrukt worden. Hierdoor kom je in aanraking met een andere wijze als het gaat om gezondheid. Wat zit er achter de fysieke klacht? Waar komen wij als mens vandaan en waar gaan we naartoe op weg? Wat is er nog meer dan de zichtbare wereld? Of misschien, hoe kunnen we in contact komen met de “niet zichtbare wereld”? Hoe kunnen we vanuit onze intuïtie handelen? Al deze onderwerpen komen ook aan bod tijdens de cursus waardoor je compleet anders naar jezelf, ziektes en je omgeving gaat kijken.
Zowel de kennis van Steiner, maar ook de meer recente mensen van deze tijd zoals Christina von Dreien en de boeken reeks van Anastasia geschreven door Vladimir Megre, maken het mogelijk om te begrijpen hoe de natuur werkt, hoe ons lichaam werkt en hoe we zonder chemische medicatie toch ziektes kunnen behandelen en onszelf kunnen genezen.
Zo maak je met deze cursus een mega stap in de kracht bij jezelf vinden en vanuit je eigen kennis, jezelf helen. Iets wast in deze tijd duidelijk aan de orde is.

Na deze cursus

ben je bekend met de werking van homeopathie,
– ben je zelf in staat om vanuit waarneming een keuze voor het middel te maken,
– kun je bij ogenschijnlijk dezelfde klacht, een keuze tussen twee middelen maken,
– heb je basiskennis van het zelfgenezend vermogen van de mens (en vooral van jezelf).

De cursus is interactief, waarbij voorbeelden uit het dagelijks leven gebruikt worden, zodat de informatie direct toepasbaar is. De studiebelasting is tussen de bijeenkomsten ongeveer 2 uur. Dit wordt altijd als makkelijk en leuk ervaren.

Locatie: Couperuslaan 8, Roosendaal
Andere locatie is mogelijk. Hier wordt reiskosten voor gerekend, die iedere deelnemer eenmalig extra betaald.

Aantal deelnemers: minimaal 6

Basis cursus Homeopathie en Gezondheid

  • Financiële kosten: €250,- (Op locatie komt er reiskosten bij)
  • Inclusief cursusmateriaal in hand-out vorm, koffie, thee en biologische versnapering.
  • Inclusief boek van Pieter Jorritsma, de EHBO-middelenbox, hierin zitten 37 middelen die besproken worden in het boek. Daarnaast voeg ik 1 extra middel toe. Dat maakt de box uniek! (totale waarde €75,-)
    Mocht je de EHBO box en het boek (t.w.v. €20,-) al hebben, krijg je uiteraard €95,- korting.

Ik heb zelf de EHBO doos in gebruik sinds 2008 en het einde is nog lang niet in zicht! Je kunt er dus tientallen jaren gebruik van maken.

Mochten er vragen zijn, neem contact met mij op.

Kinderen en Homeopathie

Basiscursus homeopathie voor kinderen
Steeds vaker kwam de vraag of kinderen dit ook kunnen leren. Jazeker kan dat! In samenwerking met Dineke (praktijk Touched) en Liselotte (collega homeopathie) is er nu een cursus opzet gemaakt, speciaal voor kinderen, waarbij wij denken aan de leeftijd van 7 tot 14 jaar. Hierbij komt uiteraard de quantum touch energie aan bod, alle homeopathische middelen die in de EHBO box zitten en natuurlijk een stukje Steiner. Verbinden met de natuur (wezens), uiteindelijk is dat de taak van de mens en je kunt dat maar beter jong geleerd hebben……

Inhoud van de cursus

In 5 bijeenkomsten, gepland op een zaterdag middag. Startend in de winter gaan we samen op weg naar het voorjaar. We nemen de kinderen mee in de reis door de homeopatische middelen (die uiteraard thuis al in gebruik is). We laten ze voelen en ervaren wat ieder middel kan doen. Door middel van een kaartenset kunnen ze zelf aan ieder middel hun eigen gevoel geven, schrijven, kleuren of op een andere manier vorm geven. We laten ze in de natuur een stukje ervaren met de wezens die er zijn en de kleuren die we zien, maar ook voelen. De fieke wereld van de mineraalstenen maken we tastbaar. De plantenwereld die net boven de grond komt nemen we mee. Maar ook dieren komen aanbod. Kinderen zijn zo veel gevoeliger dan wij als volwassen mens. Wij mogen leren met de kinderen! We nemen ze mee in de energie van Quantum Touch en maken ook een begin met het bewustworden van hun eigen energie en kracht. Dat alles gaat samen met de kracht van herhaling. Om die reden zijn 5 middagen voor ons kloppend.

Na deze cursus

zijn de kinderen bekend met de werking van homeopathie,
– zijn ze zelf in staat om vanuit waarneming een keuze voor het best passende middel te maken,
– hebben ze basiskennis van het zelfgenezend vermogen van de mens (en vooral van henzelf).
– hebben ze kennis en gevoel van de stroming in de aarde,
– hebben ze gevoel bij de minerale stenen.

De cursus is interactief, waarbij voorbeelden uit het dagelijks leven gebruikt worden, zodat de informatie direct toepasbaar is. We zullen ze steeds wat opdrachten meegeven om thuis toe te passen, zodat ze thuis gelijk door kunnen gaan met wat ze geleerd en gevoeld hebben.

Locatie: Roosendaal
Aantal deelnemers: maximaal 20
Kosten deelnamer per kind voor 5 bijeenkomsten:
€50,-  (2e kind uit hetzelfde gezin €40,- 3e kind €30,-)
Kaartenset: €25,-

Voorwaarde deelname kinderen: 1 van de ouders heeft de basiscursus al eerder gevolgd

Kinderen en Homeopathie

  • Financiële kosten: €50,- (2e kind uit hetzelfde gezin €40,- en 3e kind €30,- )
  • Cursusmateriaal €25,- voor persoonlijke kaartenset. Voor 2e kind uit hetzelfde gezin €20,- en voor 3e kind €15,- euro
  • Inclusief drinken en een versnapering
  • Leeftijd 7 – 14 jaar (jonger in overleg)
  • 1 van de ouders heeft de basiscursus al gevolgd

Maandag AVOND 2024
LOCATIE: Roosendaal

2 september
16 september
30 september
14 oktober
(herfstvakantie)
28 oktober
Locatie: Roosendaal
Aanvang: 19.30 uur
Afronding: 21.45 uur

Vrijdag ochtend 2024
LOCATIE: Roosendaal

6 september
20 september
4 oktober
18 oktober
8 november

Aanvang: 9.30 uur
Afronding: 11.45 uur
Locatie: Roosendaal

Kinderen en Homeopathie
Zaterdag middag 2025
LOCATIE: Roosendaal

25 januari
8 februari
22 februari
15 maart
29 maart

Aanvang: 14.00 uur
Afronding: 16.00 uur
Locatie: Roosendaal

Data cursus 2025

Zijn de data, dagen of tijdstippen niet passend voor jou. Mail me gerust voor andere momenten.
In de avond is ook mogelijk.
Indien gewenst geef ik de cursus ook op locatie.
Heb je een specifieke doelgroep, vraag naar de mogelijkheden!

Aanmeldformulier cursus Basis cursus Homeopathie en Gezondheid volwassenen

aanmelden voor cursus:

Privacyverklaring

Aanmeldformulier Kinderen en Homeopathie

aanmelden voor cursus:

Privacyverklaring

Bekijk hier de privacyverklaring van Kracht in Gezondheid