Dit ben ik

Dicht bij jezelf blijven, geven en ontvangen in balans, voor mij de weg die ik mag lopen (het liefst op mijn aardende papoutsi’s……)
Vanuit KRACHT kies ik voor kwetsbaarheid en zachtheid.

Katja Schoot Uiterkamp

In 2008 heb ik tijdens mijn reis in het prachtige Nepal meerdere malen de homeopathische EHBO doos gebruikt om van mijn acute klachten af te komen. Bij thuiskomst wist ik het zeker: ik wil homeopaat worden!

Een half jaar later kon ik al aan de bak en startte ik met de opleiding, geleid door Dick Gerbrands. In 2013 heb ik mijn diploma gehaald en ben ik begonnen met zelfstandig behandelen van patiënten. Ooit ben ik begonnen in mijn werkende leven als gymdocent en volleybaltrainer. Vervolgens ging ik als snel de kant van het fysieke lichaam op met eerst sportmassage en vervolgens fysiotherapie. Al voelde ik al snel dat alleen dat lichaam behandelen geen voldoening gaf, de geest en de emotie achter de klacht, dát was waar mijn passie om de hoek kwam kijken.
Zo ontstond mijn praktijknaam: Kracht in Gezondheid.
Je hebt zelf de kracht om jouw gezondheid optimaal te maken, alleen soms heb je een zetje nodig in de juiste richting en ik kijk met plezier mee om met jou te kijken wat het best passende is voor jou op dat moment.

Na mijn ervaringen in Nepal is mijn leven in sneltreinvaart veranderd. Ik ben getrouwd, heb twee schatten van kinderen en de praktijk bloeide steeds verder op. Naast consulten ontstonden cursussen en inmiddels ook opleidingen. Het lesgeven zit in mijn bloed en ik geniet enorm van ieder cursist die bij het afscheid vol vertrouwen zelfstandig verder gaat.
Zo ben ik vanaf 2020 volledig zelfstandig en heb ik ook de fysiotherapie vaarwel gezegd.

Ik geniet dagelijks van keuze, het voelt voor mij nooit als werken, maar puur als de weg die ik mag lopen, waarbij ik dankbaarheid ervaar in het begeleiden van ieder mens in zijn of haar persoonlijke pad.

© Copyright Kracht in Gezondheid – fotografie NOESJ moments