Katja Schoot Uiterkamp

In 2008 heb ik tijdens mijn reis in het prachtige Nepal meerdere malen de homeopatische EHBO doos gebruikt om van mijn acute klachten af te komen. Bij thuiskomst wist ik het zeker: ik ga de opleiding tot Klassiek Homeopaat doen!

Een half jaar later kon ik al aan de bak en startte ik met de opleiding, geleid door Dick Gerbrands. In 2013 heb ik mijn diploma gehaald en ben ik begonnen met zelfstandig behandelen van patiënten. Van origine ben ik een gymdocent, sportmasseur en fysiotherapeut. Ook binnen déze beroepen staat de mens centraal en dat complementeert mijn beeld tijdens mijn behandelingen als homeopaat. De mens heeft zoveel kracht in zich om in allerlei situaties zichzelf te helpen; zowel op geestelijk als lichamelijk niveau.

Ik vind het geweldig om een bijdrage te mogen leveren in het proces van herstel en kracht van de gezondheid. Vandaar mijn praktijknaam: Kracht in Gezondheid. Je doet het zelf, alleen soms heb je een zetje nodig in de juiste richting.

Na mijn ervaringen in Nepal is mijn leven in sneltreinvaart veranderd. Ik ben getrouwd, heb twee schatten van kinderen en werk zelfstandig als klassiek homeopaat. 

Vanaf 2020 ben ik gestopt als actief fysiotherapeut. De kennis behoud ik uiteraard en komt altijd van pas tijdens de consulten maar mijn volledige aandacht gaat nu naar mijn eigen praktijk en mijn werk als klassiek homeopaat. Dit combineer ik met mijn passie voor de antroposofie en dat zie je terug in mijn cursusaanbod. Zo blijf ik toch een beetje docent……