Voor wie is klassieke homeopathie?


Voor iedereen! Ieder mens heeft baat bij klassieke homeopathie. Hierbij kun je denken aan fysieke klachten zoals hoofdpijn, migraine, rugklachten, hooikoorts. Maar ook gebrek aan energie, depressieve gevoelens of futloosheid zijn perfecte voorbeelden van indicaties waarbij homeopathie werkzaam kan zijn.

Moet je erin geloven?

Nee hoor, helemaal niet. De werking van homeopathie heeft niets te maken met geloof ik erin of niet. Het middel dat je inneemt, doet zijn werk zonder dat je er erg in hebt.

Zijn er bijwerkingen?

Bijwerkingen zijn in principe extra symptomen die je voorheen niet had en ontstaan door het innemen van medicatie. Een homeopathisch middel is zuiver en heeft niets eraan toegevoegd, waardoor bijwerking geen juiste benaming is. Binnen de homeopathie wordt gesproken over: ‘middelwerking’. Na het innemen van een middel ontstaat er een werking. Dit kan beginnen in de eerste minuut nadat je het middel hebt ingenomen. Maar ook later. Normaal gesproken vinden de meeste veranderingen in de eerste twee weken plaats. Is dit verergering? Soms wel en soms niet. Vaak zijn de fysieke symptomen even heel kort en heftig. Maar daarna ervaar je mentaal dat je heel sterk bent geworden, waardoor je minder last hebt van de fysieke verschijnselen. Vaak passeren oude klachten de revue. Daaraan merk je dat je lichaam aan het ‘opruimen’ is. Veel mensen ervaren in de eerste 2 weken vermoeidheid en hebben meer slaap nodig. Uiteraard herstel je beter wanneer je slaapt dan wanneer je waakt. Dus deze werkingen zie ik als homeopaat als zeer positief en dat het juiste middel zijn werk doet. Niet iedereen ervaart middelwerking. Dit verschilt van persoon tot persoon.

Is iedere klacht direct opgelost?

Dat is per persoon verschillend. Bij kinderen is vaak na 1 middel de klacht opgelost. Bij volwassenen zie je vaak dat je laagje voor laagje (als een ui) afpelt. De hoofdklacht wordt de eerste keer aangepakt. Vaak zijn er daarna nog een aantal kleinere klachten die blijven hangen. Soms is een herhaling van toepassing. Bij andere personen is een nieuw middel de oplossing. Dit bepaalt de homeopaat per keer.

Hoe vaak moet je behandeld worden?

Uiteraard is dit afhankelijk van de klacht. Bij een acute klacht (bijv. een enkelverstuiking) is eenmalig vaak voldoende. Bij een constitutie behandeling is het afhankelijk van je eigen ontwikkeling. Sommige personen hebben voldoende aan 2 consulten, anderen komen vaker terug. Dit is persoonsafhankelijk.

Contactformulier