Specialisaties

Mensen komen met verschillende vragen bij een homeopaat. Het uitvragen van de klachten, gecombineerd met het zoeken naar jouw specifieke karakter en jouw biografie, dat is de SPECIALISATIE van mij als homeopaat.

Ieder mens is uniek en het is nooit gezegd dat dezelfde soort klacht, ook hetzelfde middel vraagt. Scherp, oordelingsvrij en een open mind vraagt ieder consult keer op keer. 

Hooikoorts

Homeopathie werkt fantastisch bij hooikoorts. In ongeveer 20 minuten hebben we samen bepaald welk middel van toepassing is. Dit middel neem je direct in onder te tong en wachten we op reactie. Dit vindt plaats binnen 5 minuten.
Vervolgens krijg je dit middel van mij mee in een klein buisje. Dit kun je handig bewaren in een jaszak of handtas.

Werking en inname:
Iedere keer dat je een aanval hebt, pak je het buisje en neem je dit natuurlijke middel in door middel van een reukdosis. De klachten verdwijnen direct!

Kosten 1e keer € 30,00
Herhaling van recept (meestal in 1 seizoen niet nodig) € 20,00

Geen bijwerkingen, geen chemische middelen, puur de natuur zijn werk laten doen!

Hooikoorts is een acute situatie waarbij de pollen steeds van buitenaf komen. Hierdoor kan je het middel wel dagelijks (of in heftige situaties meerder malen per dag) herhalen.

Hooggevoeligheid en hoogsensitief

Wanneer er sprake is van hooggevoeligheid of hoog sensitief zijn, dan heb je vaak moeite met het verwerken van de vele prikkels. Soms brengt dat je uit balans waardoor er verschillende fysieke klachten of mentale klachten ontstaan. 
In een consult kunnen we samen aan de slag om de intensiteit van de prikkels te verlagen. Door het innemen van een homeopatisch middel ( soms zelfs maar 1 x ) kun je beter de drukte van de maatschappij weerstaan.
Hierdoor voel je je prettiger in je vel en kun je meer dingen aan.

Allergieën

Homeopathie kan goede resultaten behalen bij allergische reacties. Dit is een persoonlijk proces, waarbij vanuit de constitutie gekeken wordt hoe de allergie kan verminderen en eventueel zelfs worden opgeheven. Dit is een proces van 3 tot 4 jaar. In mijn praktijk zijn er inmiddels een aantal patiënten klachtenvrij. Dat is natuurlijk de beste reclame.

Maak een afspraak voor een consult om je allergiën aan te gaan. Bij heftige allergische reacties, zet ik een acuut middel in. Daaromheen gaan we in de rustige momenten aan je gehele constitutie werken.

Migraine

Hierbij spreek ik uit eigen ervaring. Mijn weg in homeopathie is gestart door migraine. Vanaf mijn 4e jaar had (ja inderdaad HAD) ik migraine.

Mijn migraine was altijd voorafgaand van een leuk evenement, of tijdens een leuke evenement (denk hierbij aan kamp ed als kind). Uiteindelijk had ik hier zelfs iedere week last van. Bij mij was dit gecombineerd met overgeven door de pijn in mijn hoofd. Mijn moeder heeft alle dokters afgelopen en alle varianten geprobeerd. Uiteindelijk kwam ze met mij bij Dick Gerbrands. Na 1 middel was ik van mijn migraine af! Hoe geweldig was dat!!!!

Dat is natuurlijk een succes verhaal. Toch zijn er inmiddels meerder patiënten die dezelfde ervaring hebben. Migraine vraagt een constitutie behandeling, waarbij ik op zoek ga naar het juiste middel, want er zijn er een stuk of 100 om uit te kiezen.

Zwangerschaps begeleiding

Tijdens de zwangerschap kun je verschillende klachten krijgen. Dit zijn acute klachten, waarbij je een acuut middel kunt inzetten. Eventueel uit je eigen EHBO-doos. Daarnaast zijn er tijdens de bevalling en daarna een aantal middelen die je uit voorzorg kunt innemen, of juist om de zaken te voorspoedigen. Dit is een zeer persoonlijk plan, waarbij ik graag samen met je kijk wat je nodig hebt en waar je vragen liggen. Ik maak een offerte voor het hele traject en vanuit daar starten we.

Ontstoren van vaccinatie / medicatie

Tegenwoordig is het een bekend fenomeen: ontstoren. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Mijn weg is constitutioneel kijken naar de klachten die zijn ontstaan. Vanuit daar zijn er verschillende middelen van toepassing. Hiermee behandel ik de gehele mens, waardoor jij zelf alle blokkades die gevormd zijn, weer oplost. Vanuit vaccinatie kun je klachten ontwikkelen, maar ook vanuit lang of heftig medicijn gebruik kunnen er klachten ontstaan. Zowel lichamelijk als geestelijk. Beide zijn mogelijk om via klassieke homeopathie op te lossen.

Dit is een persoonlijk proces. Voel je vrij om informatie hierover te verkijgen.

Naast het ontstoren, kan ik ook informatie geven over de voor en tegen van vaccineren.

Leerproblematiek

ADHD, ADD, autisme, dyslexie, concentratieproblemen. Veel leerlingen hebben hier last van. Overigens ook volwassenen kunnen hier last van hebben. Homeopathie kan heel goed ondersteunen bij deze klachten. Bij een aantal verdwijnen zelfs de klachten. Anderen kunnen zonder medicatie functioneren, waardoor ze weer bij hun eigen emotie kunnen. Dit vraagt een constitutiebehandeling.

Burn-out klachten

Helaas aan de orde van de dag. Veel mensen gaan over hun grenzen en herkennen ze pas als ze te laat zijn. In deze fase ontbreekt alle energie.

Homeopathie kan heel goed ondersteunen in het proces om weer meer energie te krijgen. Vaak is het belangrijk te kijken naar jezelf en waar bij jou de angel zit. Samen ontdekken we dit! Dit kan door een constitutie behandeling, maar ook door het volgen van de biografie cursus, of een biografisch consult.

Overgangsklachten

Opvliegers, humeur verandering, pijnklachten. Herkenbaar? Homeopathie kan geweldig ondersteunen tijdens de overgang. Hiervoor zijn vooral de referenties van mijn patienten de beste reclame! Ook dit is constitutioneel bepaald. Maar dat ik een middel vind dat je kan ondersteunen in deze periode, is gegarandeerd!

Biografie gesprekken

Omdat mijn werkwijze van een homeopatisch consult gepaard gaat met de kennis over de mens in zijn geheel, is het soms van toepassing om te kijken naar de biografie. Dit kan in de cursus die ik geef, maar ook individueel. Hierbij ga ik dieper in op de wezensdelen van de mens (fysiek, ether en astraal lichaam en het IK).

Daarnaast geef ik informatie over de levensfases die er zijn, gebaseerd op verschillende ritmes. Ook geef ik hierbij uitleg over het “karma” en daarbij horende “reïncarnatie”, vanuit het gedachtegoed van Rudolf Steiner. Dit gebeurt op een wonderlijke manier, waarbij oud-cursisten aangeven; “Dit is tenminste niet zo “zweverig”. Heerlijk! Want dat is ook de bedoeling. Het doel van biografische gesprekken, is te ontdekken waarom je de dingen doet, zoals je ze doet. Daardoor ontstaat orde en dat geeft rust. Er is geen sprake van schuld of fout. Alles gebeurt met een reden. Toeval bestaat niet. Wanneer je inzicht krijgt in het ’toeval’ vallen een heleboel puzzelstukjes op zijn plek.

Voel je vrij om over dit onderwerp vragen te stellen.

Stervensbegeleiding / Rouwverwerking

Het proces aan het einde van het leven is emotioneel en bijzonder. Soms ook heel plotseling, waardoor er veel vragen zijn.

Vanuit Rudolf Steiner ben ik me gaan verdiepen in het einde van het leven. In de rouw die erbij komt en daarnaast in de mogelijkheden na de dood.

Voel je vrij om over dit onderwerp in gesprek te gaan.

Acute klachten

Vooral bij acute klachten is homeopathie een perfect geneesmiddel. Een klacht die acuut ontstaat, kun je ook direct oplossen. Heerlijk zonder chemische middelen, toch van je pijn af! Een voorbeeld hiervan is Apis innemen bij een bijensteek. Of Arnica na een val, auto – ongeluk of kneuzing. Wat denk je van Rhus-tox bij spierpijn. Je kunt direct met mij contact opnemen en dan komen we samen tot een middel dat je direct kunt ophalen. Een andere optie is de cursus volgen: ‘Homeopathie inzetten bij EHBO’. In deze cursus leer je zelf homeopathie toepassen in acute situaties. Geweldig voor op vakantie, of tijdens het griepseizoen. En gezinnen met kleine kinderen zweren bij deze doos.

Overige

Hierboven zijn een aantal symptomen en klachten beschreven. Maar vooral ook een heleboel niet. Ieder mens is uniek! Dat is de basis. Er is geen standaard middel voor 1 bepaalde klacht. Het is altijd individueel, persoonlijk en uitzoekwerk om het juiste middel te vinden. Dat houdt direct in dat je dus voor iedere klacht kunt komen. Achter iedere klacht schuilt een mens. En jij als mens bent uniek. Jij hebt verschillende kenmerken in je lichaam, maar ook in je karakter. Juist de kenmerken uitvragen is de specialisatie van mij als homeopaat. Dat maakt dat ik tot een middel kom. Dus staat je klacht niet direct hier benoemd. Schroom dan niet en bel of mail mij met jouw vraag en samen kijken we of homeopathie zinvol is. 99% zal ik JA zeggen en kunnen we aan de slag.