April 2019 ben ik gestart met de Christel Heidemann Academie, ookwel meridiaan kleuren therapie genoemd. De opleiding bestaat uit 7 weekenden van 3,5 dag. Ik heb voor de locatie in Duitsland gekozen en de opleiding is ook grotendeels in het Duits. Ik blij met mijn talenknobbel…..
Zoals de meeste van jullie weten ben ik daarna omgevallen. Mijn emmer was vol, mijn bord overladen en tijd om pas op de plaats te maken, was ernstig noodzakelijk. Ik had geen keuze, mijn lichaam dwong me rust te nemen.
Inmiddels zijn we een jaar verder. De opleiding heb ik stil moeten leggen. Maar langzaam begint het weer te kriebelen. De reden waarom het weer kriebelt is ook de reden dat ik het graag met jullie deel:

Eczeem was de uiting waarin mijn burn-out zichtbaar werd. 40% van mijn lichaam was inmiddels aangedaan. Door het gebruik van cortisonen zalf kreeg ik het onder controle. Maar niet smeren, betekent direct terugkomen van de klachten. Ik ging op zoek naar de oplossing. DE oplossing, bestaat natuurlijk niet. Het is altijd een samenloop van verschillende inzichten die uiteindelijk voor genezing zorgen.
Stap 1: terugbrengen van de activiteiten die voor de “overload” hebben gezorgd.
Stap 2: stoppen met mijn werk als fysiotherapeut
Stap 3: inzicht in mijzelf ontwikkelen, ik heb hierbij gekozen voor kunstzinnige therapie. Dat maakt bij mij het meest zichtbaar wat er in mij leeft.
Toen ik alles had teruggebracht, was er toch nog steeds de eczeem.
Na een Themadag in maart, vlak voor de lockdown, kreeg ik de ingeving om mijn boeken, de kleuren en de uitwerking van de eerste cursus ronde bij elkaar te pakken en eens te kijken of ik mijn huid kon helpen met deze therapie. En dit gaf echt een spectaculair resultaat. Ik ben klachtenvrij!

Hoe werkt meridiaan kleuren therapie:
De werkwijze en het inzicht zijn een combinatie van verschillende geneeswijze. Als eerste de fysiotherapie en dan vooral het bindweefsel gebied. Vervolgens is dat gecombineerd met de Traditionele Chinese Geneeskunde, waarbij vooral voor mij nu gebruikt wordt gemaakt van de meridiaan banen. Daarbij wordt gekeken naar de orgaanklok, ieder orgaan heeft namelijk een tijdstip waarop het meer actief is. Uiteindelijk wordt dat gecombineerd met kleuren zoals binnen de antroposofie gewerkt wordt. Deze combinatie is zeer geneeskrachtig, heb ik inmiddels ervaren.
De meridiaan banen zijn uitgetekend en deze banen kwamen overeen met mijn eczeem plekken. Ik ben mezelf gaan proef behandelen, uiteraard met vallen en opstaan. Maar met een super resultaat, want na 4 weken was ik klachten vrij!

Vervolgens kwamen er patiënten binnen mijn praktijk, waarbij ik ontdekte dat homeopathie niet voldoende was om de klacht de baas te komen.
Ik heb in overleg de MKT aangeboden en met spectaculair resultaat. Direct verlichting van de pijn, of meer doorstroming, minder zwelling enz.
Fantastisch!
Voor mij een reden om nu de opleiding voor te zetten en nog veel meer kennis op te doen, om nog zuiverder te kunnen handelen, want voor nu is het nog heel simpel wat ik doe en vooral gericht op het behandelen van littekens en botbreuken, botkneuzingen die langdurig pijn blijven doen en zenuwpijnen geven.