Ook bij mij is de reset button ingedrukt. April 2019 kwam ik tot de conclusie dat ik wel heel veel verschillende dingen in mijn agenda had gepland. Tijd voor een rigoureus besluit. Delete.
Dat heb ik dan ook grof gedaan. Het bleek in eerste instantie zelfs niet genoeg en ik heb zowel mijn praktijk tijdelijk moeten sluiten als mij werkzaamheden als fysio moeten staken.
De rust kwam pas echt op vakantie. Weg uit alle dagelijkse sleur. In mijn geval hebben Italië en Zwitserland genezende krachten uitgeoefend.
Uiteraard was het nodig voor mij om opnieuw te kijken naar mijn weekindeling en mijn prioriteiten. Mijn praktijk heeft een enorme groei doorgemaakt het afgelopen jaar, waar ik zeer dankbaar voor ben.
Dit maakt wel dat ik strikter mag zijn in mijn tijd. Niet meer op zondag alles uitwerken en organiseren. De avonden leeg houden.
Ik geef zelf altijd aan: eerst zuurstof aan jezelf geven, dan pas aan de ander……. het wordt tijd dat ik dat motto ook zelf toepas!
In de Antroposofie kun je het nog tastbaarder maken als je kijkt naar het feest van Sint Maarten. Hij gaf niet voor niets DE HELFT van zijn mantel aan de bedelaar. Het andere deel heeft hij zelf nodig. Bovendien, wanneer je de helft afstaat, heb je ook tijd nodig om deze weer aan te naaien, voordat je weer de helft kunt geven.
Oftewel, het beeld is duidelijk. Meer rust en tijd voor mijzelf, anders kan ik een ander niet helpen.
Daarmee heb ik de keuze gemaakt om als fysiotherapeut minder te werken, waardoor de praktijk meer tijd krijgt. Ook heb ik de keuze gemaakt om op de dagen dat ik als fysio werk, niet als homeopaat te werken. Daarmee hoef ik dus op een dag niet te switchen van pet. Dat geeft heel veel rust.
Dat brengt nieuwe openingstijden mee voor de praktijk:
Maandag gesloten
Dinsdag 9.00 – 15.00 uur
Woensdag 9.00 – 12.00 uur
Donderdag gesloten
Vrijdag 9.00 – 12.00 uur. Locatie Fytaal. In de even weken.
Zaterdag 10.00 – 15.00. Iedere 1e zaterdag van de maand.
Zondag gesloten

Ik ga ervanuit dat ik op deze manier iedereen van dienst kan zijn.

Liefs, Katja