Basis cursus biologisch-dynamische moestuin

 

Basiscursus biologisch-dynamische moestuin


In deze tijd zijn we allen aan het moestuinieren geslagen. Dat gaat de ene keer beter dan de andere….. tenminste, dat is mijn ervaring.
Ook ik heb me gewaagd aan de tuin en ieder jaar word ik wijzer. Nu is de tijd gekomen dat ik écht wil begrijpen hoe het werkt. Ik was begonnen in de boeken van Guurtje Kieft: de dynamische tuin, de werkagenda, Lucifer en Ahriman en de Terugblik (allen te bestellen bij abc-antroposofie).

En daar kwam ineens de vraag….. hoe verbind ik mij met mijn tuin en gewassen?
Daar komt de gehele sterren en planeten wereld bij kijken, was mijn ontdekking en dat is toch echt abacadabra nog voor mij!
Ik ging op zoek naar mensen die hier cursus over geven en dan ben ik wel zo veeleisend dat ik graag de visie van Steiner in het verhaal mee krijg.
Vanuit de site van de Zonnetuin, waarvandaan Guurtje Kieft haar weg is gestart, kwam ik uit bij Carmencita, de vrouw waar ik dit van wil leren.
En ze is in Roosendaal geweest!
Januari, februari en maart 2024 heeft in het teken gestaan van deze waardevolle cursus. 
Met een groep van 11 deelneemsters hebben we de informatie opgeslurpt. Zijn we als wijzer en bewuster mens uit elkaar gegaan en nu mogen we toepassen wat we geleerd hebben.

Het gebruik van de werkagenda die jaarlijks gemaakt wordt, is mij nu helemaal duidelijk. Ik begrijp het ritme van de maan (er zijn zzelfs 4 ritmes….. van de maan om te volgen). Ik weet wanneer te snoeien, te planten en zaaien. En vooraal met welke sterren en planeten ik rekening kan houden om het beste resultaat te verkrijgen.

Mocht je interesse hebben, benader gerust Carmencita. Ook zij heeft genoten van deze weekenden en is blij met de verspreiding van bewustworden van de mens in relatie tot de natuur.

Leer Biologisch Dynamisch moes tuinieren interesse formulier

Privacyverklaring

Bekijk hier de privacyverklaring van Kracht in Gezondheid