Ritme van het jaar volgen

Tijdens de interactieve lezing geef ik achtergrond vanuit het gedachtegoed van Rudolf Steiner over het specifieke moment van het jaar. Daarbij kijk ik naar de verschillende feesten, maar ook naar de planeet sferen en de krachten van de dierenriem die aan de orde zijn.

Ritme van het jaar;
Losse bijeenkomsten, je kunt per keer deelnemen!


In deze tijden gaan we vaak aan het ritme van het jaar voorbij en de daarbij behorende feesten. Eigenlijk is het niet echt duidelijk waarom een bepaald feest wordt gevierd. Dus we doen mee met de menigte en eigenlijk voelt dat ook niet goed. Of we bannen het feest zelfs uit.
Ieder feest heeft een reden dat het gevierd wordt. Vanuit de geschiedenis om een ritme in het jaar te hebben, maar ook voor de toekomst als we bewust naar een eigen ritme zoeken.
Het ritme van de natuur is nog steeds goed zichtbaar. Ookal worden er soms wel wat andere verschijnselen zichtbaar. Het vallen van het blad en weer aangroeien van nieuw blad, blijft voelbaar. Wij als mens mogen ons weer opnieuw verbinden met het ritme van de natuur. Deze keer met bewustzijn, zodat we kunnen ondersteune: de natuur én onszelf!

Vanuit deze bewustwording neem ik je graag mee in het ritme van het jaar. Tijdens de bijeenkomst geef ik achtergrond vanuit het gedachtegoed van Rudolf Steiner over het specifieke moment wat zich in de natuur laat zien en hoe wat dit als mens kunnen vormgeven in onszelf. De fessten die daarbij horen, geven ons richting. Ik geef uitleg over de achtergond van de ontwikkeling van de mens. Waar komen we vandaan en waar gaan we naar toe?

De tijd waar we in leven vraagt ook verdieping in onszelf. Zo ben ik in 2019 gestart met een persoonlijke verdieping in de jaarfeesten zoals deze gegeven worden vanuit het antroposofisch gedachtengoed. 5 jaar heb ik vele mensen een gevoel mogen meegeven hoe we verbinding kunnen maken met de kosmos, met onszelf en hoe we ons bewustzijn kunnen vergroten door met het ritme van het jaar te leven.
Nu in 2024 vraagt deze opzet een herziening.
Het ritme van het jaar is door mijzelf nog meer zichtbaar geworden in de natuur. Deze wil ik meer en meer betrekken, omdat ze mogen blijven verbinden met de natuur om ons heen. Daar zijn we tenslotte verantwoordelijk voor.
Het hebben van een eigen biologisch-dynamische tuin, het werken met natuurwezens, planeersferen en de sterrenwereld, maakt dat ik meer verdieping wil brengen in het ritme van de natuur.
De  bijeenkomsten zullen daarmee een ander karakter krijgen.
Ik zal je meenemen vanuit de astronomie, waarbij ik de natuur als leidraad zal nemen. Wat laat zij ons zien? Hoe kunnen we haar ondersteunen?
De feesten die erbij horen, zal ik uiteraard meenemen, want deze feesten zijn een herinnering voor onszelf hoe wij de verbinding mogen maken tussen hemel en aarde.
Dat is tenslotte de taak van de mens in deze tijd. Een liefdevolle, zuivere verbinding maken met wezens van de aarde en de wezens van de sterren en planeten.


Indeling lezingen / workshop:

Lente – equinox – Pasen

Midzomer

Herfst – equinox – Michaël

Opruimen – Sint Maarten en Sint Nicolaas

Rust – naar binnen – Advent

Winter zonnewende – Kerst

Start van de stroming – Maria Lichtmis

 

 

 

Investering per lezing / workshop:
€ 30,-
inclusief thee, versnapering en achtergrond informatie op papier
Minimum aantal deelnemers: 6

Locatie:
Couperuslaan 8, Roosendaal

Mochten er vragen zijn, neem contact met mij op.

Ritme van het jaar

In 6 bijeenkomsten waaraan je los kunt deelnemen gaan we terug naar de basis van de mens. De verbinding met de natuur. We gaan ook kijken waar deze nu weer een plek in ons leven kunnen vinden.

Aanmeldformulier lezingen / workshop

Aanmelding voor

Privacyverklaring

Bekijk hier de privacyverklaring van Kracht in Gezondheid