Jaarfeesten;
Losse lezingen, je kunt per jaarfeest deelnemen!


In deze tijden gaan we vaak aan de jaarfeesten voorbij. Eigenlijk is het niet echt duidelijk waarom het feest wordt gevierd. Dus we doen mee met de menigte en eigenlijk voelt dat ook niet goed. Of we bannen het feest zelfs uit.
Ieder feest heeft een reden dat het gevierd wordt. Vanuit de geschiedenis om een ritme in het jaar te hebben, maar ook voor de toekomst als we bewust naar een eigen ritme zoeken.

Vanuit deze bewustwording neem ik je graag mee in het ritme van de jaarfeesten. Tijdens de interactieve lezing geef ik achtergrond vanuit het gedachtegoed van Rudolf Steiner over het specifieke jaarfeest. Wat is het doel van dit feest? Hoe kan ik zelf uiting geven aan dit feest? Hoe past het feest in deze tijd en welk bewustzijn mogen we hierbij aanspreken? Welke ontwikkeling heeft de gehele mensheid? Hoe passen we dat anno 2021 toe

De tijd waar we in leven vraagt ook verdieping in onszelf. De feesten geven een mogelijkheid om specifiek bij onszelf te ervaren welk stuk nog verder ontwikkeld mag worden.

Indeling lezingen / workshop:

Sint Jan

24 juni wordt Sint Jan gevierd. Dit is de start volgens Rudolf Steiner van het jaarfeesten seizoen. Ik heb deze feestdag zelf als laatste ontdekt. Nu met de lezing over dit feest is het hele jaar rond. We vieren hier het uitbundige zomerfeest, vol warmte, vuur en een bloeiende aarde. De tijd waar we in leven maakt het extra bijzonder om te kijken naar de inzichten die dit feest kan geven.
Op de zomerzonnewende, geef ik om een toedracht. Waarbij we met elkaar sparren over de mogelijkheden van de toekomst.

Pasen

De eerste zondag, na volle maan, na 21 maart, dan is het paasfeest. Dit jaar valt dat op 17 april 2022. Het feest van de lente, het feest van de opstanding, het feest van de geheimen van de Christus. Wat heeft dit christelijke feest met deze tijd te maken? Welke gebruiken horen bij dit feest? Hoe kunnen we deze gebruiken terugvinden in het ritme van de natuur?
Dit de vragen waar we op deze avond mee gaan stoeien. Er is geen pasklaar antwoord. Er is de geschiedenis en er is onze eigen visie op de toekomst. Het ritme van het jaar helpt je ritme geven aan jezelf. Het paasfeest is een prachtig punt in het ritme van het jaar om bij jezelf te ervaren wat je volgende stap is.

Michaël

Een feest voor de toekomst maar heel belangrijk in deze tijd om te ervaren wat de Aartsengel Michaël doet en hoe je hem kunt ondersteunen. We bespreken waar hij vandaan komt en wat zijn weg in het NU is.
Daarnaast komt aan de orde wat dit in jezelf aanraakt en hoe je hier in een weg in kunt vinden en hoe de natuur hier ook in meespeelt.
Tijdens deze lezing neem ik je mee in de ontwikkeling van de aarde zoals Steiner deze omschreven heeft, maar ook hoe Anastasia haar visie hier op is. Beide sluiten naadloos op elkaar aan.

Sint Maarten en Sint Nicolaas

Sint Maarten vieren we op 11 november. We gaan in op deze heilige en wat zijn leven zo bijzonder heeft gemaakt. Hoe kun jij zelf de helft van jouw mantel schenken? Of hoe kun je zorgen dat je de helft ook juist bij je houdt?

Sint Nicolaas is een feest dat in deze tijd op losse schroeven staat. Toch stel ik graag de volgende vragen:
– Heeft niet ieder mens een stukje duisternis in zichzelf?
– Mag dat stuk zichtbaar worden en in het Licht komen?
– Kunnen we met humor elkaar wijzen op onze duistere stukken?
Dit feest is zo vol vuur en enthousiasme en mag niet ontbreken in de weg naar kerst! Persoonlijk mijn meest favoriete feest!

Advent

Deze lezing gaat over de 4 advent weken. Waar staan ze voor en hoe kun je hier zelf invulling aan geven. Daarna gaan we aan de slag met de adventskrans. Je maakt een eigen krans van allerlei groensoorten, een lint in de blauwe omhullende kleur van het kerstfeest en je krijgt 4 kaars stekers. Dit is echt een actieve workshop, waar je met een mooi resultaat naar huis gaat, zowel iets tastbaars als iets geestelijks.

Kerst

Een week voor het kerstfeest geef ik een lezing over de 2 Jezuskinderen en hoe deze zich verhouden tot Christus. De heilige nachten die volgen op kerst en hoe je daar bewust mee kunt omgaan, met als afsluiter de doop in de Jordaan op 6 januari. Deze lezing is een feest voor je oren. Je ervaart hier de warmte, het vertrouwen, de liefde en de onbaatzuchtigheid die onze mensheid omhult en helpt.

Voor veel mensen is in deze tijd het woord over Jezus, Christus en het goddelijk lastig om los te zien van de kerk. Tijdens deze lezing wordt duidelijk hoe je deze woorden anders kunt zien en vooral hoe je zelf het gevoel een woord kunt geven. Gevoel is van levensbelang. Deze lezing draagt daar enorm aan bij om dat te ontwikkelen en bewust van te worden.

Investering per lezing / workshop:
€ 25,- 
inclusief koffie, thee, versnapering en achtergrond informatie.

Locatie:
Couperuslaan 8, Roosendaal

Mochten er vragen zijn, neem contact met mij op.

Kerst 2022

Dinsdag 20 december

Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Locatie: Couperuslaan 8, Roosendaal

Paasviering 2023

Datum en tijd volgen
Locatie: Couperuslaan 8, Roosendaal

Sint Jan 2023

Datum en tijd volgen
Locatie: Couperuslaan 8, Roosendaal

Michaël lezing 2023

Datum en tijd volgen
Locatie: Couperuslaan 8, Roosendaal

Sint Maarten & Sint Nicolaas 2023

Datum en tijd volgen
Locatie: Couperuslaan 8, Roosendaal

Advent 2023

datum en tijd volgen

Locatie: Couperuslaan 8, Roosendaal

Jaarfeesten

In 6 bijeenkomsten waaraan je los kunt deelnemen gaan we terug naar de basis van de jaarfeesten. We gaan ook kijken waar deze nu weer een plek in ons leven kunnen vinden.

Aanmeldformulier lezingen / workshop

Aanmelding voor

Privacyverklaring

Bekijk hier de privacyverklaring van Kracht in Gezondheid