Bij jezelf blijven? Nou, dat is een lastige op dit moment. Alle prijzen vliegen de pan uit. Ik heb de boter gevolgd, in 5 maanden tijd 1 euro duurder, dat is 25%. Nou ben ik geen rekenwonder, maar het hakt er wel in.
Dan komt die hamvraag: wat doe ik met mijn prijzen?
Ga ik verhogen?
Maar als ik dat doe, dan doe ik mee met het “systeem” en dat is precies wat ik niet wil. Ik protesteer (al dan niet zichtbaar) al bijna 3 jaar tegen de regelgeving, de onnodige afstand, de visie op gezondheid en de wijze waarop we elkaar niet meer begrijpen en strijd voeren.
Het is niet de bedoeling om met dat systeem mee te doen.
Dus ik houd voet bij stuk! Ik blijf de prijs vragen die er nu staat. Ik verhoog niet. Vorig jaar ben ik zelfs iets verlaagd. En ik laat het zoals het is.
Veel mensen om mij heen stellen dan de vraag: geef je dan wel waarde aan jezelf en aan jouw kennis?
JA! Zeg is daar volmondig op. Mijn kennis en kunde is niet in geld uit te drukken. Bovendien word ik alleen voor de elite toegankelijk als ik de prijzen omhoog gooi. Welk doel dient dat?
Ik blijf bij mijn principe. Mijn waarde zit niet in geld. Mijn waarde zit in de kunde om een mens te helpen op zijn levenspad. Dat is voldoende voor mij. En dat geld…… dat is van tijdelijke aard. Dat vult geen magen, dat geeft geen liefde. Dat is koud.
Hiermee is voor mij helder hoe ik verder ga. In dezelfde trant als ieder al van mij gewend is, die mij kent. Ik ga verder vol passie en plezier. Omdat dat is wie ik ben en wat ik graag doe!

En wat doe jij?