Yes! Het is gelukt. Ik ben een level 5 CAT therapeut. Leuk Katja, maar wat heeft dat met homeopathie te maken?
Hierbij de uitleg: De beroepsvereniging voor Complementair AanvullendeTherapeuten ( CATcollectief ) heeft mij in de hoogste categorie geschaald. Iedere therapeut wordt door deze organisatie gescreend. Hierbij wordt rekening gehouden met aantal jaren werkervaring, opleidingen die je genoten hebt en bijscholing. Nu is mijn opleiding tot klassiek homeopaat niet via de reguliere scholen gegaan. Dick Gerbrands heeft een privé opleiding gegeven en via hem ben ik opgeleid tot klassiek homeopaat. Deze opleiding is volwaardig HBO en duurd 4,5 jaar. Tegenwoordig is het belangrijk om de uren die je maakt voor een opleiding volledig uit te schrijven. Dat heb ik met behulp van Dick gedaan. Daarbij moest ik alle onderwerpen die besproken zijn uitwerken. Alle middelen die we behandeld hebben. De opbouw van de homeopathie, de werking van de homeopathie. We hebben 3 scripties gemaakt per persoon inclusief presentatie. Ook deze zijn meegenomen. En als laatste hebben we uitgewerkt welke onderdelen we vanuit het Rudolf Steiner behandelden om het mensbeeld compleet te maken. Alsof ik opnieuw de opleiding deed, tijdens deze opdracht ( was eigenlijk ook wel weer heel leuk en leerzaam……. ).
Daardoor heeft het CAT en RCBZ (nog een controle partij) besloten dat deze opleiding voldoende is om als volwaardig therapeut vergoedt te worden door de zorgverzekeraars waarmee het CAT een contract heeft gesloten.

En daar is nu juist het goede nieuws voor mij én voor jullie. Want nu vergoedt VGZ mij ook! Dus mochten de kosten je tot nu toe weerhouden hebben van een consult omdat ik niet werd vergoedt door VGZ….. dan is bij deze dat euvel opgelost. Ook met terugwerkende kracht. Want dit is nu vanaf 01-01-2018. Dus mocht je bij VGZ verzekerd zijn en in 2018 een consult bij mij hebben gehad, dan kun je vergoeding vragen. Stuur me een mail, dan krijg je van mij een nieuwe nota met LEVEL 5 therapeut erop. Afhankelijk van de voorwaarden van je aanvullende verzekering krijg je de kosten (gedeeltelijk) terug.

Dank je wel CAT voor het uitzoeken van al deze rompslomp. Dank je wel Dick voor het meedenken in alle omschrijvingen. Het is leuk, als het harde werken mbt het uitzoeken van je volledige opleiding wordt beloond.