Wat is nu eigenlijk ontstoren?
Medicatie zoals die gemaakt is in de farmaceutische industrie zijn altijd middelen waarbij de stof helemaal levenloos is. Door de processen die hierbij gedaan worden, is er geen levende substantie meer over. Hierdoor is er ook meer van nodig om blijvend resultaat te houden. Iedere dag een pil, voor de rest van je leven bij chronische klachten (hart problemen bijvoorbeeld) is vaak het advies. De stof die levenloos is gemaakt doordat deze helemaal uit zijn natuurlijk oorsprong is gehaald, maakt zowel de kracht als de zwakte. Kracht omdat je een pure stof hebt gecreëerd. Zwak omdat er geen levenskracht meer over is.
Daar zit dan ook het wezenlijke verschil met homeopathie.
Bij homeopathie wordt de levende stof gebruikt in een energetische vorm. Door te verdunnen met water, het meest levenskrachtige dat we op aarde hebben, behoud je dus de levende substantie. Hierdoor is 1 keer innemen ook direct werkzaam. Binnen luttele secondes zelfs.

Binnen de chemische medicatie uit de zogenaamde reguliere wereld wordt naast de werkzame stof ook andere stof toegevoegd, sommige nuttig, sommige voor je fysieke systeem niet zo nuttig. Altijd heeft je lichaam moeite met het afbreken van de medicatie. Het is altijd een belasting voor je lichaam om chemische medicatie te gebruiken. In ieder geval voor je lever. Deze moet de stoffen die niet bruikbaar zijn voor je lichaam afbreken en opruimen.
Maar je lever werkt nooit alleen! De nieren ondersteunen je lever in het opruimen, maar de milt ook! En de maag, waar alles als eerste binnenkomt, krijgt het ook zwaar te verduren.
Je kunt je nu waarschijnlijk wel voorstellen dat te veel chemische medicatie dus een opstapeling in je lichaam kan veroorzaken. Bij de ene persoon is de grens eerder bereikt, dan bij de ander. En de uitingen van de opstapelingen zullen ook verschillende symptomen geven. Ieder mens is anders! Ieder heeft zijn eigen zwakke plek….

Vaccinaties zijn een voorbeeld van chemische opstapeling. Naast de ziektes, die met meer tegelijk worden ingespoten, zitten er ook hulpstoffen bij een vaccinatie. En deze hulpstoffen zijn vaak het meest schadelijk. De ziektes in een vaccinatie worden direct in het bloed gespoten en met veel tegelijk. Dit is nooit een reële situatie. Een ziekte komt niet via je bloed binnen, maar via de lucht, dus neus, mond. Daar zit ook je eerste afweersysteem! Bij een vaccinatie wordt dit deel overgeslagen en kan je natuurlijke afweer niet in actie komen. Dat betekent dat via het bloed er dus in 1x paniek in het lichaam kan ontstaan, want alle reguliere alarmbellen zijn overgeslagen.
Koorts is dan een prachtige reactie van het lichaam om in de actie stand te komen. Wanneer je dan met paracetamol de koorts laag houdt, geef je eigenlijk het lichaam het signaal; je mag niet in actie komen tegen de indringers van buitenaf. Waardoor er chaos in je systeem komt. Want de natuurlijke reactie, wordt geremd.
Toch wil je als ouder de koorts begeleiden, want hoge koorts kan best spannend zijn. Meerdere opties zijn daarin mogelijk. Een middel uit de homeopathische EHBO box is er 1. Hiermee onderdruk je niet de koorts, maar geef je het lichaam ondersteuning om de ziektekiemen waar de koorts door is ontstaan “aan te vallen”. Soms zie je dat na het geven van het juiste middel, de koorts niet zakt (dus blijft 40 graden), maar de gemoedstoestand wel verbetert: kind gaat eten, drinken en spelen of goed slapen.
Er zijn ook andere manieren om koorts te begeleiden, maar daar ben ik minder in thuis, ik beperk me tot homeopathie.

Hiermee zijn we aangekomen bij de vraag waar ik startte: wat is nu eigenlijk ontstoren?
Een opstapeling van chemische medicatie, kan blijvende (chronische) klachten veroorzaken.
Je kunt deze klachten dan alleen oplossen door de stapeling eraf te halen.
Ook hier zijn weer verschillende manieren voor. Denk aan detox, maar ook aan voeding en ontgiften van lever enzo. Ik beperk me wederom tot het homeopathische.
Tinus Smits was als homeopaat zoekende naar de antwoorden om deze stapelbelasting eraf te halen. Hij is daar zeer succesvol in geweest. Hij zag namelijk in zijn praktijk dat de klachten steeds kwamen na gebruik van medicatie of vaccinatie, of beide.
Hij is gaan stoeien, uitproberen met nieuwe homeopathische middelen en met andere homeopaten zoals Arjen Pasma gaan samenwerken. Heeft boeken uitgebracht en zijn visie gedeeld met de wereld. Maar vooral ook zijn succes. Hij ontdekte dat als je de stapelbelasting 1 voor 1 eraf haalt, dat de klachten ook verdwijnen. Magische mooi toch?!
Klachten als slapeloosheid, huilen, reflux, autisme, ADHD, chronische oorontstekingen enz. werden opgelost als de stapelbelasting eraf was.

In mijn eigen opleiding was men erg kritisch op Tinus Smits. Om die reden heb ik er ook na mijn opleiding nooit iets mee gedaan. Ik zag dat de “gewone” homeopathische middelen ook kunnen helpen met ontstoren, tot afgelopen februari (2024). Toen kwam ik ook niet verder en ben ik me gaan verdiepen in de middelen die bij ontstoren horen. Er ging echt een wereld voor me open!
Ontstoringsmiddelen zijn namelijk gemaakt van het chemische “geneesmiddel”. Dus van een DKTP vaccinatie, of van de anti-conceptie pil, of van de oxytocine (wee-opwekker). Wat dacht je van anti-depressiva of cortisonen. NSAID (de paracetamol en ibuprofen), narcose. Eigenlijk alles waar een medicijn in de farmacie van is gemaakt, is inmiddels ook een homeopathisch middel van gemaakt.
Doseren werkt ook anders en je gaat de belasting omlaag brengen door dezelfde stof steeds weer te gebruiken. Hiermee komen allerlei klachten naar voren: zweten, koorts, stinkende urine, vermoeidheid, jeuk, uitslag. Soms komen er ook heftige situaties voorbij, zoals gillen, schreeuwen, blaasontsteking, leverpijn enzovoorts. Wanneer het lichaam reageert is dat een teken dat er door het medicijn dus schade is ontstaan. Deze wordt nu opgeruimd. Pas wanneer je niet meer reageert ben je vrij.
Een heel verhaal om dit proces uit te leggen. Juist door de mogelijkheid van de verschillende reacties is het belangrijk dit onder begeleiding te doen. Tijdens het ontstoren is het ook belangrijk niet naar de chemische medicatie grijpen, want dan krijg je chaos. Dat is natuurlijk de uitdaging. Kun je vertrouwen op je lichaam dat deze het oplost en heb je de tijd om het lichaam zijn eigen ritme te laten bepalen?
Ontstoren is een proces dat in het meest positieve geval een maand duurt, maar eerder 3 tot 4 maanden in beslag neemt. Het is vallen en opstaan en de klachten voorbij laten komen en geduldig door je heen laten gaan. In deze maatschappij best een lastige…..

Recentelijk ben ik zelf ook gestart. Je kunt pas iets overbrengen als je het zelf meemaakt, is in ieder geval mijn insteek.  Ik heb gekozen om corticosteroïde te ontstoren. Dit was de laatste chemische belasting en daar start je in principe mee. In 2019 heb ik veelvuldig deze zalf gebruikt en ik bleef jeuk en uitslag houden aan mijn ringvinger, nu 5 jaar later nog. Ik ben gestart en na een week was de jeuk bij mijn vinger al weg en de uitslag ook. Maar na 2 weken kreeg ik een heftige blaasontsteking (van baby tot aan mijn 21e heb ik heel veel blaasontstekingen gehad, incl medicatie, vermoedelijk ook corticosteroïde toen). Blijkbaar was het ontstoren van de corticosteroïde ook een trigger voor mijn blaas. Ik moest het proces onderbreken en de klacht ondersteunen met een ander middel uit de homeopathie. Binnen 24 uur was ik gelukkig klachtenvrij. Ik heb wel nog een week nodig gehad om bij te komen van deze klachten en opruiming, alvorens ik het proces kon hervatten. Dit is 1 van de vele voorbeelden van het verloop van een ontstoringsproces.

Mocht je vragen hebben, mail of bel me gerust.
Ik ga graag met je in gesprek over de gedachtes.

Harte groet, Katja