Sint Nicolaas en zijn magie zijn weer in ons land.
Een voortzetting op de viering van Sint Maarten. Het licht in jezelf ontsteken.
Wanneer je je eigen licht hebt gevonden, kan je ook een lichtje zijn voor een ander. Omhullen en omhuld worden is in deze tijd van het jaar een fijn gevoel, een blij gevoel, een positief gevoel.

Sint en zijn Piet:
De heilige Sint, die ieder het gevoel geeft van statigheid, van respect en eerbied.
De heilige Sint rijd in de nacht over de daken. De vertaling kun je maken naar wat wil de nacht jou voor iets goeds brengen. De nacht waarin jij slaapt en waarin je de andere wereld ontmoet.
Het onbewuste is hierin aanwezig.
De Piet, de Zwarte Piet, de Piet met roetveeg, die grapjes maker, de persoonlijkheid die foutjes mag maken. Dat ben jij zelf. We hebben allemaal donker in ons, een schaduwzijde. En mogen we daar het licht op laten schijnen?
Ik denk het wel.
Dit feest is bij uitstek het feest waarin we juist naar onze eigen schaduwzijde mogen kijken. Is Piet niet degene die het cadeau brengt uit de nacht?
Is Piet niet degene die altijd grapjes, foutjes, blunders maakt? Maar ook altijd de mogelijkheid krijgt om dit bewust te worden en vervolgens anders te doen?
Zijn wij mensen niet allen in staat om op ieder moment het anders te doen?
Dat is het doel van dit bijzondere feest.
Met humor elkaar wijzen op onze donkere kant. Om vervolgens mild te zijn naar elkaar en elkaar te helpen in het veranderen. Willen we niet allen uiteindelijk de Sint zijn. Het goede, het heilige en de eerbied ervaren. Willen we niet allemaal gezien en gehoord worden?
Daarbij is het dichten in deze tijd een geschenk. Is het je wel eens opgevallen dat je in de zomer veel minder kunt dichten dan is de Sint tijd?
Het Rijm is een ritme en ritme is de natuur, de ether wereld, de Engelen wereld. En met het inleven in de ander, komt het rijm, het ritme en de liefde voor de ander zo naar je toe!
Laten we dat voor elkaar doen in deze donkere maanden. En vooral in deze donkere tijd.
Laat jij het Lichtje zijn voor ieder, steek je Licht aan en schijn!
Humor, liefde, vergeving en Licht, ik wens ieder een prachtige Sint tijd.
Ontdek je eigen schaduw, schuif iets in de schoen voor de ontwikkeling van de ander. Word bewust van alles om je heen, vooral het mooie, het liefdevolle en Licht. Het is er! Overal en aanschouw en geniet! Lach, leef en bewonder en maak op z’n tijd een grap!

Fijne Sinterklaas tijd!