Wat doe jij dit najaar?

Bericht na bericht komt er van iedereen binnen. Soms kun je er wel iets mee, heel vaak denk ik…. Pffff, wat gebeurt er toch allemaal?
Er is zo vreselijk veel gaande. Voor sommige is het al heel helder. Er klopt iets niet. Een enkeling durft al van oorlog te spreken. Niet een oorlog vol bommen en granaten, maar een techno oorlog. Maar jeetje, oorlog. Dat is wel een heftig woord……
Maar om nu te zeggen dat ik me helemaal veilig voel? Nee, dat kan ik ook niet zeggen.
Onrustig over de toekomst, dat ben ik zeker. Dus voor mij de vraag: hoe blijf ik kalm en rustig? Hoe hou ik overzicht in de chaos op dit moment?
Hoe blijf ik bij mezelf? Hoe blijf ik trouw aan mijzelf? Hoe doorsta ik deze storm?
Dat is mijn worsteling en wat voor mij als een paal boven water staat: dit gaat zeker nog even duren. En het laatste woord is hier nog niet over gesproken.

Maar hoe kan ik dan mijn steentje bijdragen?
Hoe kan ik zorgen dat ik positief blijf? En daarbij, hoe kan ik zorgen dat mensen om mij heen in het licht blijven staan en warmte en liefde ervaren? Wat kan ik doen om anderen te helpen? Wat kan ik betekenen in deze onnoemelijke chaos?

Normaal starten wij (Marga Brusselers van Heel-Fijn en ik) eind september de biografie cursus. Deze cursus is gericht op het terugblikken op je leven. De weg naar binnen. Maar eigenlijk is dat in deze tijd niet te doen. Er gebeurt iedere dag zo ontzettend veel! Dat je onmogelijk naar binnen kunt gaan. Het is er de tijd niet voor. Eerst de storm doorstaan en daarna kijken wat er aan de andere kant uit is gekomen.
Dus geen biografiecursus. Maar wat kan dan wel?
In mijn beleving is dit wel het moment om te zorgen dat je niet in angst schiet.
Angst is een slechte raadgever. En ook ik heb daar iedere dag mee te maken, waarbij ik me iedere keer bewust moet worden van dat gevoel.
Angst kun je overwinnen met kennis. Dus is voor mij de weg om mijn stukje kennis te delen.
Laat nou toevallig (niet natuurlijk…. hihihi) de cursus jaarfeesten toch wel uitgezet zijn. Wat eerst helemaal niet de bedoeling was. En laat ik nou deze cursus vele malen toegankelijker gemaakt hebben dan de voorgaande 2 jaren. Blijkt dan toch niet voor niks.

Dat is wat ik kan doen! Ik kan je helpen met kennis, waardoor je hopelijk minder snel in de angst schiet in deze bizarre tijd. Ik kan je hopelijk positief beïnvloeden, waardoor je warmte, liefde en omhulling ervaart. En vooral een bepaalde logische lijn ziet in de chaos waarin we ons nu bevinden.
Want dat het zo niet langer kan, daar is eigenlijk iedereen het wel mee eens….. al zal ieder daar ook zijn eigen invulling aan geven.

Cursus jaarfeesten, wat houdt dat in:
In 6 bijeenkomsten zijn we bij elkaar om in ieder geval warmte en liefde te delen. Laten we daarmee beginnen. Daarnaast neem ik je mee in mijn mensvisie die vanuit Rudolf Steiner is uitgezet. En Rudolf Steiner is de eerste die dit openbaar heeft gemaakt, maar gaandeweg deze eeuw zijn er zo ontzettend veel mensen die hetzelfde zien, voelen en weten als hij. Hij is de grondlegger, de eerste die het opschreef, maar zijn visie is steeds meer een gewoonte voor steeds meer mensen.
We kunnen niet in de toekomst kijken, maar we kunnen wel terugblikken op de geschiedenis. Met behulp van het ritme van het jaar en een aantal prachtige en krachtige feesten op weg naar Kerst, kan het niet passender voor mij om op dit moment mijn kracht uit dat stuk geschiedenis te halen en met jou te delen om in de positieve vibe steeds terug te komen.

Ik neem je in vogelvlucht mee door de feesten:
Het eerste feest dat komt, is Michael op 29 september. Deze aartsengel is van ongelooflijk belang op dit moment. Hij zal helpen het kwade te verslaan. Dit is een individueel feest, wat in de toekomst belangrijk zal worden, maar nu nog klein gevierd wordt.
Daarna dient op 11-11 Sint Maarten zich aan. In deze tijd heel belangrijk om niet jezelf volledig weg te geven. De helft van de mantel staat deze heilige af. Niet de volledige!
Om vervolgens bij Sint Nicolaas op 5 december aan te komen. Het feest over duisternis en Licht, waar ieder van ons zich in bevindt. Wat dacht je van het belang van humor en vooral in Nederland. Ik word altijd helemaal blij als we met dit feest bezig zijn. Overschot krachten! Nou, daar mogen we nu extra ons best voor doen.
We komen aan bij de advent weken. De reiniging voor Kerst, waarbij je alle fase van het jaar laat passeren en je ontdekt hoe je bij jezelf blijft.
De cursus sluit af met het Kerstfeest en de heilige nachten. Een openbaring over 2 Jezus kinderen en Christus die afdaalt als hoog Zonnewezen.
Wat kunnen we de kracht van de zon goed in deze tijd gebruiken! En wat heeft de zon gestraald dit jaar. Bizar veel!
Dus er is hulp! Dat ervaar je, zodra je uit de chaos stapt en ruimte hebt voor rust. Dan is er bezinning.

Heb je behoefte om met mij dit proces bewust te doorlopen? Doe gezellig mee!
Heb je geen idee waarover ik zojuist gesproken heb, maar is er iets in jou dat voelt dat dit jou gaat helpen. Doe mee! Je voorkennis is niet belangrijk. Je gevoel des te meer! En het leuke is… je hoeft er niks voor te doen, niks voor te bereiden (heel gunstig in deze chaotische tijd), alleen maar luisteren, ervaren, delen en via je hart tot je laten komen. Het gaat je kracht en helderheid brengen.
https://www.krachtingezondheid.nl/cursus-aanbod/jaarfeesten/

Ik verwelkom je graag! En mochten we onverhoopt obstakels tegenkomen met betrekking tot samenkomen…. Dan vinden we een oplossing!